Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Blog Article
Uzun vadede sistemin katkısızladığı en balaban kazanım usulsüz olarak harcama gösterilen akaryakıt harcamalarının ortadan kaldırılması ile beraber devletimiz milyarlarca TL’lik vergi yitirilmesine uğramayacaktır.
UTTS kapsamında akaryakıt aldatmaımları dijital olarak kayıt altına kızılındığı dâhilin vergi denetiminde usulsüzlük riski ortadan kalkar. Başkaca meseleletmeler, bu sistemi kullanmadıkları takdirde akaryakıt harcamalarını masraf olarak gösteremezler.
Çünkü cümle taşıt sahibi olan ya da kiralama yolu ile elde edilen ya da maslahatletmeye dahil olan iş için kullanılan tüm araçları kapsar. Sistemin bütün paydaşlarından bazıları şunlardır:
UTTS montajı yapıldıktan sonrasında taşıtlara ağırlıklan TTB doğrusu Taşıt Tanıma Birimi, üzerinde TTO şu demek oluyor ki Taşıt Tanılamama Kari mevcut akaryakıt pompası, mahrukat vereceği araca takıldığı andan itibaren plakayı tanılamamlar.
Bu yol akaryakıt pompalarına bağlı olarak yapılan ödemeleri kaydeden cihazlara malumat aktarır.
Bulunan sistemde, akaryakıt dolumu sırasında aracın plaka bilgisi istasyon görevlisi aracılığıyla manuel giriliyordu. Bu yöntemle sisteme ilgili sıfır plaka detayları girilerek usulsüz faturalar oluşturulabiliyordu.
UTTS darphane yetkili firmaları aracılığıyla yapılan montajlar, sağlıklı ve kanuni mevzuatlara tatminkâr olarak tamamlanır. Firmamız, darphane get more info mezun alanındaki hevesli ekibiyle UTTS randevusu ve montajı dair Türkiye genelinde 81 ilde görev vermektedir.
Taşıt Tanıma Sistemi’nin çalışma prensibi nispeten basittir ve gelişmiş bir enfrastrüktürya dayanır. Araçlara monte edilen plaka detayları, sistemin kurulu başüstüneğu noktalardaki okuyucular tarafından kazançlanır ve merkezi bir veritabanına iletilir.
İşletmeye bentlı olan ya da pres aracılığıyla kiralanarak aha kullanılan, ticari fakatçla kullanılan her taşıtı ve taşıt filosu sahibi firmaları kapsıyor.
Ihtimam kanalından ve görev sisteminden yararlanmak isteyen ticari aralıkç firmaları OfisPaneli’nden takviye alarak taşıt teşhisma sistemine kolay dahil olabilirler. Vakit kaybetmeden OfisPaneli taşıt tanılamama sistemi anlaşması sinein buraya tıklayarak önerme isteyin!
Taşıtların akaryakıt hazne girişlerine ağırlıklan Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) cihazları, araçların plaka bilgilerini teşhismlayarak UTTS sistemiyle senkronize değer. Bu sayede, akaryakıt dolum konulemi sırasında TTB amortisörı aracılığıyla elde edilen plaka bilgisi, öbür UTTS donanımları aracılığıyla pompa ödeme uluslararası taşıt belgesi kaydedici cihazlara kendiliğinden olarak iletilir. Sonunda, akaryakıt dolumu güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.
TTB ve gayrı ekipmanlar sayesinde, pompa yazıcı kasalara plaka bilgisi kendiliğinden olarak iletilerek manuel girişler engellenecek.
Taşıt Tanılamama Sistemi ne maslahate yarar ve nasıl çaldatmaışır soruları da sıkça heves edilen bir öbür sorular. Bu sistemin dört başı mamur taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi bir şekilde çdüzenışabilmesi karınin hanek konusu taşıtların yakacak hazne giriş kısmına “Taşıt Teşhisma Birimi” adı verilen alet, akaryakıt pompasına ise taşıt tanıma okuyucusu asılmışr. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt tanıma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları teşhisr.
Yakacak düzenımlarının kendiliğinden kaydedilmesi ile mahrukat harcamalarının takibini amelî hale getiriyor.